Call +381658748711 to get a free moving quote!
or fill out the form below...
 • DD slash MM slash YYYY

Saveti za Pakovanje: Trpezarija

Saveti za Pakovanje: Trpezarija

Savete za pakovanje trpezarije je veoma važno razmotriti iz nekoliko razloga. Najpre, trpezarija obično obuhvata najveći deo vašeg lomljivog porcelanskog posuđa i kristalnih čaša. Svaku posudu treba pažljivo umotati u papir i staviti u kartonsku kutiju za posuđe; pregrade su preporučljive.

Pored Saveta za Pakovanje Trpezarije

Pored saveta za pakovanje trpezarije, ima i drugih stvari kojih ćete želeti da se setite. Sve predmete čija vrednost prelazi 100 USD ćete želeti da popišete u formular za „Inventar Velike Vrednosti“ da biste dobili odgovarajuću procenu vrednosti za osiguranje. Ovo je važno da se uradi jer ako se kojim slučajem nešto dogodi, gubitak ili šteta će vam biti nadoknađeni.

Saveti Allied za Pakovanje Trpezarije

Porcelanski Sudovi i Staklene Čaše

Umotajte svo porcelansko posuđe i staklene čaše zasebno, u nekoliko komada čistog papira. Počnite od kraja i umotavajte dijagonalno uz neprestano uvlačenje preklapajućih ivica papira. Dupli sloj novina čini dobru spoljnu zaštitu.

 • Obimna količina papira je potrebna za oblaganje i amortizaciju svih predmeta od porcelana i stakla.
 • Obeležite kartonske kutije podacima o prostoriji, sadržaju i natpisom „LOMLJIVO – OVA STRANA PREMA GORE“.

Plitki Porcelanski i Stakleni Sudovi

Postavite amortizacioni materijal na dno kartonske kutije. Umotajte u čist papir svaki sud zasebno, a potom, do tri suda zajedno u dupli sloj novinskog papira. Ovako pripremljene sudove složite uspravno u kartonsku kutiju.

 • Veći porcelanski i stakleni tanjiri, poslužavnici i ostali plitki sudovi čine odličan najniži sloj pri pakovanju kutije sa posuđem.
 • Okružite zajedno umotane sudove zgužvanim papirom, i obratite pažnju da ne ostavite prazan prostor između. Dodajte sloj od pet centimetara zgužvanog papira odozgo da biste zaštitili obod sudova i napravili ravnu osnovu za sledeći sloj. Horizontalne kartonske pregrade mogu biti korisne za poravnavanje nivoa slojeva.
 • Manji tanjiri, tanjirići i plitke činije mogu biti u drugom sloju. Umotajte ih i upakujte na isti način kao i veće sudove.

Šolje

Čak i kada koristite kartonsku kutiju za posuđe za pregradama, pre pakovanja umotajte porcelanske šolje zasebno, sa dodatnim slojem čistog papira za zaštitu drški. Potom, upakujte ove šolje naopačke. Ako ne koristite pregrade, umotajte šolje zasebno u dupli sloj papira i složite ih u gornjem sloju naopačke, sa svim drškama orijentisanim u istom pravcu. Završite sloj izgužvanim novinskim papirom.

Srebrno Posuđe i Pribor za Jelo

Da bi se zaštitilo od potamnjivanja, srebrno posuđe treba potpuno zaviti u papir ili plastičnu foliju.

 • Srebrno posuđe – uključujući činije, čajne komplete, posuđe za serviranje – treba pažljivo uviti kao lomljive predmete u upakovati ih kao porcelan.
 • Pribor za jelo može biti uvijen u papir ili providnu plastičnu kesu, zasebno ili u kompletu, i smešten u male kutije osigurane lepljivom trakom.
 • Čak iako se srebrni pribor za jelo nalazi u kutiji, razmotrite da ga upakujete u zasebnu kutiju. Ili, ispunite prazan prostor u kutiji novinskim papirom da biste sprečili pomeranje. Kutija može biti umotana u veliki peškir za kupanje.

Figurice, Rariteti i Ostali Osetljivi Predmeti

Vodite računa da su predmeti dobro zaštićeni sa dosta amortizacionog materijala.

 • Prvo umotajte u papir, papirni ubrus ili maramicu za lice. Potom pažljivo umotajte u papir koji je prvo izgužvan a onda ispravljen.
 • Mala ogledala, plakete i slike treba da budu uvijene zasebno u papir iznutra, sa slojem novinskog papira spolja.
 • Peškir ili malo ćebe je odličan spoljašnji omotač i postava. Predmete stavite u kartonsku kutiju tako da se oslanjaju na obod.

Lomljivi Predmeti

Konsultujte vašeg Konsultanta za Selidbu oko pakovanja izuzetno lomljivih predmeta.

 • Predmeti čija vrednost je veća 100 USD će morati da budu popisani u formularu za „Inventar Velike Vrednosti“ kako biste dobili odgovarajuću procenu vrednosti za osiguranje.
 • Ako je predmet ekstremno vredan i delikatan, možda bi bilo pametno da ga upakujemo za vas. Specijalni materijali mogu biti potrebni za maksimalnu zaštitu.

Postolja Lampi

Nakon što skinete sijalicu i nosač abažura, umotajte postolje lampe, nosač abažura i sijalicu zasebno u novinski papir. Stavite ih zajedno u kartonsku kutiju i popunite prazan prostor zgužvanim papirom.

Abažuri za Lampe

Nikada ne umotavajte abažure u novinski papir, jer će štamparska boja ostaviti tragove. Umesto toga, pažljivo umotajte svaki abažur u tri ili četiri lista papira, jastučnicu ili veliki tanki peškir.

 • Koristite čvrstu kartonsku kutiju veću najmanje pet centimetara sa svake strane od najvećeg abažura. Napravite zaštitni sloj od čistog zgužvanog papira na dnu kutije, ali ne i oko abažura. Manje abažure možete da stavite unutar većih, ali bez direktnog međusobnog kontakta. Svilene abažure treba upakovati u zasebnu kartonsku kutiju da bi se izbeglo oštećenje svile.
 • Ne pakujte druge predmete sa abažurima. Obeležite kartonske kutije „ABAŽURI – LOMLJIVO – OVA STRANA PREMA GORE“

Lusteri i Stakleni Abažuri

Najbolje je da vaš konsultant za selidbe upakuje velike mozaične ili druge staklene abažuje i lustere u transportni sanduk.

Staklene Površine Stolova, Mermerne Ploče, Velika Ogledala, Slike, Statue i Velike Vaze

Najbolje je konsultovati vašeg konsultanta za selidbe oko posebnih kartonskih kutija izrađenih po meri i transportnih sanduka za predmete ovog tipa. Nikada ne treba dozvoliti da papir dodiruje površinu uljane slike!

Produžeci Stola

Produžetke stolova je najbolje transportovati umotane u papir i obmotane lepljivom trakom (Savet: nikada ne izlažite drvenu površinu alkoholu). Nemojte koristiti plastičnu foliju, jer se vlaga može zavući ispod nje i oštetiti drvo.

Draperije i Zavese

Kartonske kutije za garderobu su idealne za selidbu draperija i zavesa. Presavijte ih uzdužno, stavite i sigurno pričvrstite na obloženu vešalicu, i okačite u orman. Draperije i zavese takođe mogu biti složene u kartonske kutije obložene čistim papirom ili plastičnom folijom.

Tepisi

Tepihe ostavite na podu, za njih će se pobrinuti radnici selidbene kompanije.

 • Možda ćete želeti da razmotrite stručno hemijsko čišćenje vaših tepiha pre selidbe – dobićete ih iz perionice umotane, urolane i spremne za transport.
 • Tepihe treba utovariti poslednje i istovariti prve, da bi nameštaj pri iznošenju sa kamiona privremeno mogao da se osloni na njih.

Nameštaj

Radnici selidbene kompanije će umotati velike, tapacirane predmete u zaštitnu plastičnu foliju.

 • Prethodno se konsultujte oko kožnog nameštaja sa vašim konsultantom za selidbu.
 • Uglovi stolova se mogu zaštititi kartonom.
 • Možda ćete želeti da razmotrite pakovanje jastuka sa troseda u velike kutije.
WHAT OUR CUSTOMERS SAY...
Moving Company Review

Stigli su tačno na vreme, što mi je jako bitno. Stvari su upakovane na način na koji i treba da budu. Sve preporuke.

Read more testimonials By Milica K of Novi Beograd, RS