Call +381658748711 to get a free moving quote!
or fill out the form below...
  • DD slash MM slash YYYY

Saveti za Pakovanje: Spavaća Soba, Dečija Soba, Kupatilo

Saveti za Pakovanje: Spavaća Soba, Dečija Soba, Kupatilo

Pakovanje spavaćih soba počnite od najmanje korišćenih gostinjskih soba. Deca mogu pomoći odvajanjem igračaka i knjiga koje žele da ponesu sa sobom i pakovanjem svega ostalog u kutije. Kutije sa nalepnicama u boji daju deci do znanja da su njihove stvari jasno obeležene, i omogućavaju im da ih lako pronađu kada se vozilo za selidbu istovari.

Garderoba

Viseća garderoba iz ormana se može ostaviti na vešalicama i staviti u kartonske kutije za garderobu. Možda ćete želeti da razmotrite kupovinu više ovih specijalnih kartonskih kutija od vaše selidbene kompanije. U jednu kutiju može stati oko 60 centimetara kompresovane garderobe na vešalicama; uzmite više kartonskih kutija ako ne želite da vam se garderoba izgužva tokom selidbe.

  • Ako ne koristite kartonske kutije za garderobu, svaki komad odeće treba skinuti sa vešalice i složiti ga u putni kofer ili kartonsku kutiju obloženu čistim papirom.
  • Umesto da krznenu odeću selite teretnim vozilom, preporučljivo je da je ponesete sa sobom jer može doći do nepopravljive štete zbog toplote ili vlage.

Obuća

Obuću možete ostaviti u originalnoj ambalaži i složiti je u velike kartonske kutije. Ako nemate originalnu ambalažu, umotajte obuću zasebno a potom u paru. Obuću treba zaštititi amortizacionim materijalom da bi se izbegla oštećenja potpetica ili ukrasa. Na stavljajte teške predmete odozgo.

Šeširi

Šešire možete ostaviti u originalnoj ambalaži i složiti ih tako u velike kartonske kutije. Ako nemate originalnu ambalažu, ispunite udubljenje šešira zgužvanom hartijom i obmotajte spolja. Složite šešire u kutiju obloženu čistim papirom, sa težim šeširima na dnu. Ne pakujte ništa drugo sa šeširima. Obeležite kutiju sa „LOMLJIVO“.

Nakit

Dragocenosti kao što je nakit treba izvaditi iz fijoka i nikada ih ne pakovati sa stvarima za domaćinstvo. Oni će biti najsigurniji ako ostanu u vašem posedu. Ako se ne osećate prijatno ili nemate način da se pobrinete oko nakita i drugih dragocenih kolekcija velike vrednosti (kolekcija poštanskih markica ili novčića) razmotrite unajmljivanje oklopnog transpornog vozila treće strane.

Sredstva za Ličnu Higijenu

Bacite preparate u spreju, kao što je lak za kosu ili dezodorans, ili ih ponesite sa sobom. Ostala sredstva treba umotati i čvrsto obmotati trakom da bi se sprečilo curenje, a potom ih upakovati u male kartonske kutije. Pogledajte naš spisak zabranjenih predmeta.

Posteljina, Platneni Materijali i Peškiri

Ćebad, čaršavi, stoljnjaci, peškiri, jastučnice i ostali platneni materijali mogu biti zaštićeni velikom plastičnom kesom i upakovani u kartonsku kutiju obloženu čistim papirom.

  • Umotajte vaše najdraže predmete u hartiju. Platneni materijali i posteljina su dobri za oblaganje i postavljanje mnogih drugih predmeta.
  • Ako odlučite da operete platnene materijale, pobrinite se da se pre pakovanja temeljno osuše.

Dušeci i Jastuci

Dušeke treba upakovati u kartonske kutije ili papirne vreće za dušeke radi davanja čvrstoće i održavanja čistoće. Jastuke možete staviti u fijoke ili upakovati u kartonske kutije. Oni takođe čine dobar amortizacioni materijal za pakovanje drugih predmeta.

Okvir Kreveta

Ako možete da rastavite okvir kreveta pre dana selidbe, imaćete jednu stvar manje za brigu.

Ogledala

Staklena ogledala treba upakovati u specijalne kartonske kutije za ogledala. Ako su posebno teška, preporučuje se korišćenje transportnih sanduka.

Draperije i Zavese

Kartonske kutije za garderobu su idealne za selidbu draperija i zavesa. Presavijte ih uzdužno, stavite i sigurno pričvrstite na obloženu vešalicu, i okačite u orman. Draperije i zavese takođe mogu biti složene u kartonske kutije obložene čistim papirom ili plastičnom folijom.

Tepisi

Tepihe ostavite na podu, za njih će se pobrinuti radnici selidbene kompanije.

  • Možda ćete želeti da razmotrite stručno hemijsko čišćenje vaših tepiha pre selidbe – dobićete ih iz perionice umotane, urolane i spremne za transport.
  • Tepihe treba utovariti poslednje i istovariti prve, da bi nameštaj pri iznošenju sa kamiona privremeno mogao da se osloni na njih.
WHAT OUR CUSTOMERS SAY...
Moving Company Review

Stigli su tačno na vreme, što mi je jako bitno. Stvari su upakovane na način na koji i treba da budu. Sve preporuke.

Read more testimonials By Milica K of Novi Beograd, RS