Saveti za Pakovanje: Spavaća Soba, Dečija Soba, Kupatilo

Pakovanje spavaćih soba treba započeti od manje korišćenih gostinskih soba. Deca mogu pomoći tako što će odvojiti igračke i stvari koje žele poneti sa sobom, dok se ostalo pakuje u kutije. Upotreba kutija sa jasnim nalepnicama u boji pomaže deci da lakše pronađu svoje stvari nakon istovara. 

Garderoba:

Viseća garderoba iz ormara može ostati na vešalicama i biti smeštena u specijalne kartonske kutije za garderobu. Preporučuje se nabavka više ovih kutija od strane kako bi se garderoba što bolje sačuvala tokom selidbe.

Ako nema dostupnih kutija za garderobu, odeću treba skinuti sa vešalica i složiti u putne kofere ili kartonske kutije obložene čistim papirom. Odeću sa krznom je bolje nositi sa sobom kako bi se izbegla moguća oštećenja od toplote ili vlage tokom transporta.

Obuća:

Obuću je najbolje ostaviti u originalnoj kutiju ili je pažljivo umotati i složiti u kartonske kutije. Važno je koristiti materijal za pakovanje kako bi se zaštitile potpetice i ukrasi i izbegla oštećenja. Teže predmete treba stavljati odozgo kako bi se izbeglo pritiskanje obuće.

Ukoliko imate dodatna pitanja ili vam trebaju dodatni saveti, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim je tu da vam pomogne u svakom koraku procesa selidbe.

Šeširi:

Šešire je najbolje ostaviti u originalnoj kutiji i pažljivo ih složiti u veće kartonske kutije. Ukoliko originalna kutija nije dostupna, preporučuje se popuniti unutrašnjost šešira zgužvanom papirom i omotati ih spolja. Kutiju sa šeširima obložite čistom papirom, sa težim šeširima na dnu. Ne stavljajte druge predmete zajedno sa šeširima. 

Nakit:

Dragocenosti poput nakita treba pažljivo izvaditi iz fioke i nikada ne pakovati zajedno sa ostalim kućnim stvarima. Najsigurnije će biti ako ostanu u vašem posedu. Ukoliko niste sigurni ili nemate načina da se pobrinete za nakit i druge vredne kolekcije (poput poštanskih markica ili novčića), razmislite o angažovanju specijalizovanih usluga treće strane.

Sredstva za Ličnu Higijenu:

Preparati u spreju poput laka za kosu ili dezodoransa treba baciti ili poneti sa sobom. Ostala sredstva za ličnu higijenu treba pažljivo umotati i dodatno obmotati trakom kako bi se sprečilo curenje, a zatim ih upakovati u manje kartonske kutije. Obavezno proverite našu listu zabranjenih predmeta.

Posteljina, Platneni Materijali i Peškiri:

Ćebad, čaršavi, stolnjaci, peškiri, jastučnice i ostali platneni materijali mogu se zaštititi velikom plastičnom kesom i staviti u kartonsku kutiju obloženu čistom papirom.

Prilikom pakovanja, umotajte svoje omiljene predmete u papir. Platneni materijali su odlični za oblaganje i zaštitu drugih predmeta. Ukoliko operete platnene materijale pre pakovanja, obavezno ih dobro osušite.

Dušeci i Jastuci:

Dušeke je najbolje upakovati u kartonske kutije ili papirne vreće za dušeke kako bi se očuvala njihova čvrstina i održala čistoća. Jastuke možete smestiti u fioke ili pakovati u kartonske kutije. Oni takođe mogu poslužiti kao odličan amortizacioni materijal za zaštitu drugih predmeta tokom selidbe.

Okvir Kreveta:

Ukoliko je moguće, preporučuje se rastavljanje okvira kreveta pre dana selidbe kako bi se smanjila briga i olakšalo prenošenje.

Ogledala:

Staklena ogledala treba pažljivo upakovati u specijalne kartonske kutije za ogledala radi dodatne zaštite. Ukoliko su ogledala posebno teška, preporučuje se korišćenje transportnih sanduka radi sigurnog transporta.

Draperije i Zavese:

Kartonske kutije za garderobu predstavljaju idealno rešenje za selidbu draperija i zavesa. Preporučuje se presavijanje draperija uzdužno, pažljivo postavljanje na obloženu vešalicu i odlaganje u orman. Alternativno, draperije i zavese mogu biti pažljivo složene u kartonske kutije obložene čistim papirom ili plastičnom folijom kako bi se sačuvale od prljanja i oštećenja tokom transporta.

Tepisi:

Pre selidbe, možda ćete želeti da razmislite o profesionalnom hemijskom čišćenju vaših tepiha. Na taj način, tepisi će biti očišćeni, umotani, urolani i spremni za transport kada ih preuzmete.

Kada se radi o utovaru i istovaru, tepisi bi trebalo da budu poslednji utovareni i prvi istovareni. To omogućava da se nameštaj privremeno osloni na tepihe prilikom iznošenja iz kamiona, pružajući dodatnu zaštitu i olakšavajući proces selidbe.

TRAŽITE BESPLATNU PONUDU ODMAH!

Unesite adresu i potvrdite je u padajućoj listi ponuđenih predloga.

Unesite adresu i potvrdite je u padajućoj listi ponuđenih predloga.

Ili pozovite kako biste dobili besplatnu ponudu!