Call +381658748711 to get a free moving quote!
or fill out the form below...
 • DD slash MM slash YYYY

Saveti za pakovanje: Kuhinja/Vešernica

Saveti za pakovanje: Kuhinja/Vešernica

Jednom kada saznate da se selite, gotovo odmah možete početi sa pakovanjem svoje kuhinje od manje korišćenog posuđa, sezonskog posuđa i malih kućnih aparata. Nakon toga, pozabavite se velikim činijama za serviranje, stolnjacima i šerpama i loncima posebne namene. Zadržite svakodnevno posuđe do poslednje nedelje pre selidbe. Možda ćete želeti da razmotrite kupovinu jednokratnih tanjira, čaša i pribora za jelo za poslednjih par noći kada je sve već upakovano.

Hrana

Upotrebite ili bacite svu kvarljivu hranu pre selidbe. Takođe ćete morati da se otarasite sredstava za čišćenje i ostalih hemijskih preparata koji se koriste u kuhinji. Pogledajte naš spisak zabranjenih predmeta. Konzerviranu i suvu hranu treba upakovati u male kutije. Bacite svu otvorenu ambalažu i umotajte staklene tegle da biste sprečili lomljenje.

Porcelanski Sudovi i Staklene Čaše

Umotajte svo porcelansko posuđe i staklene čaše zasebno, u nekoliko komada čistog papira. Počnite od kraja i umotavajte dijagonalno uz neprestano uvlačenje preklapajućih ivica papira. Dupli sloj novina čini dobru spoljnu zaštitu.

 • Obimna količina papira je potrebna za oblaganje i amortizaciju svih predmeta od porcelana i stakla.
 • Obeležite kartonske kutije podacima o prostoriji, sadržaju i natpisom „LOMLJIVO – OVA STRANA PREMA GORE“.

Plitki Porcelanski i Stakleni Sudovi

Veći porcelanski i stakleni tanjiri, poslužavnici i ostali plitki sudovi čine odličan najniži sloj pri pakovanju kutije sa posuđem.

 • Postavite amortizacioni materijal na dno kartonske kutije. Umotajte u čist papir svaki sud zasebno, a potom, do tri suda zajedno u dupli sloj novinskog papira. Ovako pripremljene sudove složite uspravno u kartonsku kutiju.
 • Okružite zajedno umotane sudove zgužvanim papirom, i obratite pažnju da ne ostavite prazan prostor između. Dodajte sloj od pet centimetara zgužvanog papira odozgo da biste zaštitili obod sudova i napravili ravnu osnovu za sledeći sloj. Horizontalne kartonske pregrade mogu biti korisne za poravnavanje nivoa slojeva.
 • Manji tanjiri, tanjirići i plitke činije mogu biti u drugom sloju. Umotajte ih i upakujte na isti način kao i veće sudove.

Činije i Sudovi Neuobičajenog Oblika

U zavisnosti od težine, ovo posuđe može biti upakovano na dnu ili u sredini kutije. Umotajte ih na isti način kao i ravne sudove.

 • Uspravite plitke činije (supeni tanjiri, itd) uz stranice kartonske kutije, a po dve ili tri dublje činije (kao što su činije za mešanje) naslažite naopačke, tako da se oslanjaju na obod.
 • Umotajte posude za šećer u novinski papir, stavite ih naopačke na činije, i potom ih umotajte zajedno u dvostruki sloj novinskog papira. Umotajte posude za šećer, mleko i sos i slične posude u dva sloja novinskog papira. Postavite ih uspravno i završite sloj zgužvanim novinskim papirom.

Šerpe i Lonci

Šerpe, lonce i slično posuđe treba umotati i upakovati u kartonske kutije srednje veličine. U zavisnosti od njihove težine, ovo posuđe se može koristiti za donje ili srednje slojeve.

Šolje

Čak i kada koristite kartonsku kutiju za posuđe za pregradama, pre pakovanja umotajte porcelanske šolje zasebno, sa dodatnim slojem čistog papira za zaštitu drški. Potom, upakujte ove šolje naopačke. Ako ne koristite pregrade, umotajte šolje zasebno u dupli sloj papira i složite ih u gornjem sloju naopačke, sa svim drškama orijentisanim u istom pravcu. Završite poslednji sloj gužvanim novinskim papirom.

Srebrno Posuđe i Pribor za Jelo

Da bi se zaštitilo od potamnjivanja, srebrno posuđe treba potpuno umotati u novinski papir ili plastičnu foliju.

 • Srebrno posuđe – uključujući činije, čajne komplete, posuđe za serviranje – treba pažljivo uviti kao lomljive predmete u upakovati ih kao porcelan.
 • Pribor za jelo može biti uvijen u papir ili providnu plastičnu kesu, zasebno ili u kompletu, i smešten u male kutije osigurane lepljivom trakom.
 • Čak iako se srebrni pribor za jelo nalazi u kutiji, razmotrite da ga upakujete u zasebnu kutiju. Ili, ispunite prazan prostor u kutiji novinskim papirom da biste sprečili pomeranje. Kutija može biti umotana u veliki peškir za kupanje.

Figurice, Rariteti i Ostali Osetljivi Predmeti

Vodite računa da su predmeti dobro zaštićeni sa dosta amortizacionog materijala.

 • Prvo umotajte u papir, papirni ubrus ili maramicu za lice. Potom pažljivo umotajte u papir koji je prvo izgužvan a onda ispravljen.
 • Mala ogledala, plakete i slike treba da budu uvijene zasebno u papir iznutra, sa slojem novinskog papira spolja.
 • Peškir ili malo ćebe je odličan spoljašnji omotač i postava. Predmete stavite u kartonsku kutiju tako da se oslanjaju na obod.

Lomljivi Predmeti

Konsultujte vašeg Konsultanta za Selidbu oko pakovanja izuzetno lomljivih predmeta.

 • Predmeti čija vrednost je veća 100 USD će morati da budu popisani u formularu za „Inventar Velike Vrednosti“ kako biste dobili odgovarajuću procenu vrednosti za osiguranje.
 • Ako je predmet ekstremno vredan i osetljiv, možda bi bilo pametno da ga upakujemo za vas. Specijalni materijali mogu biti potrebni za maksimalnu zaštitu.

Mali Kućni Aparati

Predmete kao što su satovi, mali radio aparati i drugi mali kućni aparati treba zasebno uviti i upakovati u kartonsku kutiju postavljenu zgužvanim papirom. Ako kablovi aparata mogu da se odvoje, umotajte ih u plastičnu foliju i pričvrstite za aparat kome pripadaju.

 • Proverite da li su kablovi umotani da ne bi izgrebali ili oštetili druge predmete.
 • Iz pegli na paru treba isprazniti svu vodu, umotati ih i staviti ih na dno kutije postavljeno amortizacionim materijalom.

Kuvari

Upakujte kuvare iste približne veličine zajedno, u male kartonske kutije za knjige.

 • Upakujte knjige horizontalno, ili vertikalno sa riknom usmerenom ka dnu kartonske kutije. Ne pakujte knjige sa riknom usmerenom nagore, jer lepak poveza može da se odvoji.
 • Skupe knjige ili knjige od sentimentalne vrednosti treba zasebno umotati pre pakovanja.
WHAT OUR CUSTOMERS SAY...
Moving Company Review

Pažnja i ažurnost koja je posvećena našim potrebama je neverovatna. Pozvali smo ih u jutro i već u toku dana predstavnik kompanije je bio kod nas!

Read more testimonials By Robert S of Cambridge, MA