Saveti za Pakovanje: Garaža i Radionica

Pakovanje garaže i radionice obično zahteva najviše vremena, jer su ovi prostori često prepuni neuobičajenih, oštrih ili teških predmeta koji zahtevaju posebnu pažnju prilikom pakovanja.

Prvo, bezbedno uklonite sve artikle koji su zabranjeni za selidbu, poput pesticida, đubriva, ulja i goriva. Preporučujemo da proverite naš spisak predmeta zabranjenih za selidbu. Zatim grupišite predmete slične veličine i oblika, na primer, dugačke ručne alate zajedno sa makazama za orezivanje. Uverite se da imate dovoljno kutija i novinskog papira za pravilno umotavanje i zaštitu predmeta.

Alati:

Dugačke ručne baštenske alate, kao i metle i krpe, treba čvrsto zavezati zajedno. Priključke električnih alata odvojite i upakujte odvojeno.

Ručni alati se mogu ostaviti u originalnim kutijama, u kojima je prazan prostor popunjen zguzvanim papirom, ili se mogu upakovati prema opštim pravilima pakovanja. Preporučuje se korišćenje manjih kartonskih kutija za teže alate. Stare peškire možete koristiti za umotavanje oštrih alata radi dodatne zaštite.

Grabulje i metle:

Lopate, grabulje, metle i slični alati ne moraju biti posebno upakovani; jednostavno ih skupite i zavežite u snop.

Baštenski i terasni nameštaj:

Pomerite jastuke i očistite ramove nameštaja. Jastuke upakujte u orman ili veće kartonske kutije radi zaštite tokom transporta.

Suncobran:

Da biste očuvali suncobran tokom transporta, važno je da bude čist i suv. Preporučuje se umotavanje suncobrana u papir ili plastičnu kesu, a zatim obmotavanje lepljivom trakom radi dodatne zaštite. Teški držači za suncobrane ne bi trebalo da budu pakovani radi olakšanog transporta.

Roštilj:

Pre selidbe se rešite neiskorišćenog uglja i plinske boce, jer one ne mogu biti transportovane u vozilu za selidbu. Molimo vas da proverite naš spisak zabranjenih predmeta radi dodatnih informacija.

Dvorišna Oprema:

Pre selidbe, preporučuje se razmontiranje dečijih igrališta, televizijskih antena i dvorišnih ostava koje planirate da ponesete sa sobom. Sitne delove sa ovih predmeta možete smestiti u plastičnu kesu ili kanticu, koju treba adekvatno obeležiti. Ukoliko kesa sa delovima može sigurno da se pričvrsti za pripadajuću opremu, to će olakšati transport. Takođe, preporučuje se da pripremite kosilicu pre selidbe tako što ćete bezbedno isprazniti gorivo.

Saksije i Žardinjere:

Male keramičke saksije i žardinjere, kao i sve lomljive predmete, treba upakovati odvojeno i dobro zaštititi amortizacionim materijalom. Ukoliko planirate da selite bilo kakvu veliku ili neuobičajenu žardinjeru, preporučujemo da se konsultujete sa koordinatorom za selidbu radi adekvatnih uputstava i procedura.

Kante za Smeće:

U cilju olakšavanja selidbe, razmotrite opciju nabavke novih kanti za smeće za vaš novi dom.

Pre pakovanja, operite kante ukoliko planirate da ih ponesete sa sobom. Ukoliko su kante zatvorene, možete koristiti njihov prostor za pakovanje predmeta, ali vodite računa da ne preopteretite kante teškim predmetima.

Vozila:

Imate opciju da selite svoja vozila zajedno sa kućnom imovinom ili odvojeno, angažovanjem usluge prevoznika automobila. Važno je konsultovati se sa svojim koordinatorom za selidbu u vezi sledećih predmeta:

 • Traktor kosilica
 • Motorni duvač lišća
 • Duvač snega
 • Skuter
 • Motocikl
 • Trambolina
 • Montažni bazen
 • Đakuzi
 • Satelitska antena
 • Dečije igralište
 • Kućica ili kavez za psa

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice u vezi sa transportom bilo kog od navedenih predmeta, svakako se obratite svom konsultantu za selidbu radi dodatnih informacija i saveta.

TRAŽITE BESPLATNU PONUDU ODMAH!

Unesite adresu i potvrdite je u padajućoj listi ponuđenih predloga.

Unesite adresu i potvrdite je u padajućoj listi ponuđenih predloga.

Ili pozovite kako biste dobili besplatnu ponudu!