Saveti za Pakovanje: Dnevna Soba

Pakovanje dnevne sobe za selidbu zahteva posebnu pažnju i pripremu kako bi se osiguralo da vaša oprema i nameštaj stignu na destinaciju bez oštećenja. Evo korisnih saveta za pakovanje različitih komponenti dnevne sobe:

 • Audio Oprema:
  • CD i DVD plejere, kao i gramofone, treba pažljivo pripremiti za transport.
  • Za CD i DVD plejere, preporučuje se pričvršćivanje glave lasera pomoću posebnih transportnih šrafova koji se nalaze na donjoj ili zadnjoj strani uređaja.
  • Gramofoni obično imaju plastičnu bravicu za zaključavanje gramofonske ručke. Ukoliko ova bravica nije funkcionalna, ručicu možete stabilizovati parčetom žice. Takođe je važno pričvrstiti rotacionu površinu gramofona koristeći odgovarajuće šrafove na gornjoj strani gramofona, uz poštovanje uputstva proizvođača.

Ovi koraci osiguravaju da vaša audio oprema bude bezbedno spakovana i spremna za transport bez oštećenja. Za dodatnu sigurnost, možete se obratiti vašem konsultantu za selidbu za savete i preporuke specifične za vašu opremu.

Zvučnici

Pakovanje zvučnika je ključni korak u selidbi vaše audio opreme. Evo nekoliko saveta kako pravilno spakovati i pripremiti zvučnike za selidbu:

 • Pakovanje Zvučnika:
  • Zvučnike upakujte u čvrste kartonske kutije koje odgovaraju njihovim dimenzijama.
  • Veliki ili neuobičajeno teški zvučnici će biti obloženi zaštitnim materijalom i pažljivo stavljeni u kamion kako bi se osiguralo sigurno prevoženje.
 • Televizor:
  • Veliki televizori trebaju biti upakovani u posebne transportne sanduke pre dana selidbe. Obavestite vašeg koordinatiora za selidbu ukoliko imate televizor sa velikim ekranom ili plazma televizor.
  • Pre selidbe, kontaktirajte vašu lokalnu kompaniju za kablovsku televiziju i podnesite zahtev za prekid usluge. Takođe, naručite uslugu za vaš novi dom.
  • Pri izboru mesta za postavljanje televizora u vašem novom domu, birajte čvrstu i ravnu površinu na najmanje dva metra udaljenosti od mesta gde obično gledate televiziju. Važno je osigurati adekvatnu ventilaciju i izbegavati postavljanje televizora u prostorije bez odgovarajuće ventilacije.
 • Video Rekorder (VCR):
  • Za selidbu video rekordera nije potrebno posebno servisiranje. Pri instalaciji na novoj adresi, postavite ga na čvrstu površinu, omogućite odgovarajuću ventilaciju i pazite da ne stavljate predmete preko njega.

Satelitska Antena

Za bezbedno prenošenje vaše satelitske antene, obratite se stručnjaku za električne instalacije ili serviseru za satelitske antene. Oni će isključiti i demontirati ovu osetljivu opremu kako bi se izbegle oštećenja tokom selidbe. U zavisnosti od tipa konstrukcije i dimenzija antene, može biti potrebno pakovanje u poseban transportni sanduk. Vaša selidbena za selidbe može obezbediti odgovarajući transportni sanduk za vašu satelitsku antenu.

CD-ovi, Kasete i Ploče

Pravilno pakovanje CD-ova, kaseta i ploča ključno je za očuvanje njihove integriteta tokom selidbe. Evo nekoliko korisnih saveta:

 • CD-ove ne slažite horizontalno, već ih uspravite na ivicu, na sloj zgužvanog papira. Obezbedite ih na oba kraja, umetanjem velikih knjiga sa tvrdim koricama ili nekoliko ukrojenih komada kartona. Zatim završite sloj zgužvanim papirom. Kutiju označite sa „LOMLJIVO“.
 • Kasete treba staviti u posebne kutije za kasete i zasebno ih umotati u zgužvani papir. Kasete bez kutija umotajte u nekoliko slojeva zgužvanog papira i složite vertikalno ili horizontalno.
 • Ako ploče nisu u svojim omotima, umotajte ih zasebno u svilenu hartiju ili plastičnu foliju kako biste ih zaštitili od grebanja. Ploče su teške, stoga ih pakujte u male kartonske kutije.

Knjige

Knjige pakujte zajedno prema veličini, u male kartonske kutije za knjige. Postavite ih horizontalno ili vertikalno sa riknom usmerenom ka dnu kutije. Važno je ne pakovati knjige sa riknom usmerenom nagore, kako bi se izbeglo odvajanje lepka poveza. Skupocene ili sentimentalno vredne knjige treba posebno umotati pre pakovanja.

Fotografije

Pri pakovanju porodičnih fotografija i snimaka, važno je da ih ne pakujete zajedno sa ostalim kućnim stvarima, već u posebne kartonske kutije. Ako se selite u područje sa ekstremno toplim ili vlažnim klimatskim uslovima, bitno je osigurati da skladišni prostor bude zaštićen od spoljnih uticaja.

Uramljene fotografije treba zaštititi oblaganjem i postavljanjem u kutiju tako da budu uspravno složene. Kartonske kutije treba obeležiti radi lakšeg raspoznavanja sadržaja. Nezamenljive predmete, ako je moguće, treba poneti sa sobom radi dodatne sigurnosti.

Veštačko Cveće

Veštačko cveće treba pažljivo zapakovati u posebne kartonske kutije. Svaku biljku treba umotati u plastiku ili papirne ubruse radi zaštite. Osnovu svake biljke treba fiksirati za dno kutije kako bi se sprečilo pomeranje tokom transporta. Kartonske kutije treba označiti sa „LOMLJIVO – OVA STRANA PREMA GORE“.

Postolja Lampi

Nakon što skinete sijalicu i nosač abažura, umotajte postolje lampe, nosač abažura i sijalicu zasebno u papir. Stavite ih zajedno u kartonsku kutiju i popunite prazan prostor zgužvanim papirom.

Abažuri za Lampe

Nikada ne umotavajte abažure u novinski papir, jer će štamparska boja ostaviti tragove. Umesto toga, pažljivo umotajte svaki abažur u tri ili četiri lista papira, jastučnicu ili veliki tanki peškir.

 • Koristite čvrstu kartonsku kutiju veću najmanje pet centimetara sa svake strane od najvećeg abažura. Napravite zaštitni sloj od čistog zgužvanog papira na dnu kutije, ali ne i oko abažura. Manje abažure možete da stavite unutar većih, ali bez direktnog međusobnog kontakta. Svilene abažure treba upakovati u zasebnu kartonsku kutiju da bi se izbeglo oštećenje svile.
 • Ne pakujte druge predmete sa abažurima. Obeležite kartonske kutije „ABAŽURI – LOMLJIVO – OVA STRANA PREMA GORE“

Lusteri i Stakleni Abažuri

Najbolje je da vaš konsultant za selidbe upakuje velike mozaične ili druge staklene abažuje i lustere u transportni sanduk.

Staklene Površine Stolova, Mermerne Ploče, Velika Ogledala, Slike, Statue i Velike Vaze

Najbolje je konsultovati vašeg konsultanta za selidbe oko posebnih kartonskih kutija izrađenih po meri i transportnih sanduka za predmete ovog tipa. Nikada ne treba dozvoliti da papir dodiruje površinu uljane slike!

Tepisi

Tepihe ostavite na podu, za njih će se pobrinuti radnici selidbene kompanije.

 • Možda ćete želeti da razmotrite stručno hemijsko čišćenje vaših tepiha pre selidbe – dobićete ih iz perionice umotane, urolane i spremne za transport.
 • Tepihe treba utovariti poslednje i istovariti prve, da bi nameštaj pri iznošenju sa kamiona privremeno mogao da se osloni na njih.

Komoda za Televizor/Ormar za Audio Uređaje

Priprema komode za televizor ili ormara za audio uređaje za selidbu zahteva pažljive korake kako bi se osigurala njihova sigurnost tokom transporta. Evo saveta za pripremu staklenih vrata:

 • Ako je moguće, demontirajte staklena vrata kako biste ih zaštitili od oštećenja tokom prenosa.
 • Nakon demontaže, pažljivo upakujte staklena vrata u posebnu kartonsku kutiju koja je namenjena za staklene površine kako bi se izbegla mogućnost lomljenja ili oštećenja tokom transporta.

Nameštaj

Saveti za za pripremu različitih vrsta nameštaja:

 • Veliki, tapacirani komadi nameštaja će biti pažljivo umotani u zaštitnu plastičnu foliju od strane naših iskusnih radnika.
 • Pre selidbe, preporučujemo da se konsultujete sa našim koordinatorom za selidbu u vezi sa posebnim zahtevima za kožni nameštaj, kako bismo osigurali adekvatnu zaštitu i negu tokom transporta.
 • Uglovi stolova mogu biti zaštićeni dodatno postavljanjem kartonskih zaštita kako bi se izbegla oštećenja tokom manipulacije i transporta.
 • Za veće komade nameštaja poput troseda, razmotrite pakovanje jastuka u posebne velike kutije kako bi se osigurala njihova sigurnost i izbeglo njihovo gužvanje ili oštećenje tokom selidbe.

Kada je reč o posebnim stvarima poput klavira ili stola za bilijar, preporučujemo sledeće:

 • Klavir: Za selidbu koncertnog ili polukoncertnog klavira, potrebno je angažovanje kvalifikovanog tehničara radi pripreme za transport. Vertikalni klaviri obično ne zahtevaju posebne pripreme, ali se svejedno obmotavaju zaštitnim materijalom radi bezbednosti površina.
 • Sto za bilijar: Preporučujemo da se za rastavljanje, pakovanje i transport stola za bilijar angažuju naši stručnjaci. Preporučujemo pakovanje u transportni sanduk radi maksimalne zaštite. Po dolasku u novi dom, biće potrebno organizovati raspakivanje, sastavljanje i nivelisanje stola za bilijar kako bi se osigurala njegova funkcionalnost i stabilnost.

TRAŽITE BESPLATNU PONUDU ODMAH!

Unesite adresu i potvrdite je u padajućoj listi ponuđenih predloga.

Unesite adresu i potvrdite je u padajućoj listi ponuđenih predloga.

Ili pozovite kako biste dobili besplatnu ponudu!