Call +381658748711 to get a free moving quote!
or fill out the form below...
 • DD slash MM slash YYYY

Saveti za Pakovanje: Dnevna Soba

Saveti za Pakovanje: Dnevna Soba

Bez obzira na to da li je u pitanju porodična soba ili velika soba, saveti koje dajemo za pakovanje dnevne sobe će biti primenljivi na svaku veću prostoriju vašeg doma. Audio oprema, knjige, lampe i nameštaj su predmeti koje imate u dnevnoj sobi. Naš spisak saveta za pakovanje dnevne sobe će vas naučiti kako da upakujete svaku od tih komponenti sigurno i na odgovarajući način.

Pored naših saveta za pakovanje dnevne sobe navedenih u nastavku, evo još dva korisna saveta: Većinu slika i ogledala je moguće upakovati u teleskopske kartonske kutije za ogledala. Lomljiva i osetljiva umetnička dela mogu zahtevati pakovanje u specijalne transportne sanduke što treba prepustiti vašem stručnjaku za selidbu.

Saveti za Pakovanje Dnevne Sobe

Audio Oprema

Složena priprema je potrebna za CD i DVD plejere i gramofone.

 • Na CD i DVD plejerima, pričvrstite glavu lasera pomoću posebnih šrafova za transport koji se nalaze sa donje ili zadnje strane uređaja.
 • Većina gramofona ima plastičnu bravicu za zaključavanje gramofonske ručke. U slučaju da bravica nije u funkciji, ručicu možete zavezati parčetom žice. Takođe pričvrstite rotacionu površinu gramofona (deo na koji se postavlja ploča) zavrtanjem odgovarajućih šrafova na gornjoj strani gramofona. Ako niste sigurni za poziciju štafova, proverite u korisničkom uputstvu.

Zvučnici

Upakujte zvučnike u čvrste kartonske kutije.

 • Svi veliki ili neuobičajeno teški zvučnici će biti obloženi zaštitim materijalom i stavljeni u kamion.
 • Pre pakovanja kasetofona, radio prijemnika ili zvučnika, servisiranje obično nije potrebno.

Televizor

Veliki televizori će morati da se upakuju u transportne sanduke pre dana selidbe. Obavestite vaše konsultante za selidbu ako imate televizor sa velikim ekranom ili plazma televizor.

 • Kontaktirajte vašu lokalnu kompaniju za kablovsku televiziju i podnesite zahtev za prekid usluge. Ako vam je izdat konvertor za digitalnu televiziju, vratite ga i zadržite račun. Kontaktirajte kompaniju za kablovsku televizuju i naručite uslugu za vaš novi dom.
 • Kada birate mesto za televizor u vašem novom domu, izberite čvrstu i ravnu površinu na najmanje dva metra udaljenosti od mesta odakle obično gledate televiziju. Većinu televizora ne treba stavljati u zagrađene prostore, ukoliko na tom mestu nema odgovarajuće ventilacije.

Video Rekorder (VCR)

Za selidbu video rekordera nije potrebno nikakvo posebno servisiranje. Pri instalaciji na novoj adresi, postavite ga na čvrstu površinu, omogućite odgovarajuću ventilaciju i ne stavljajte predmete odozgo.

Satelitska Antena

Kontaktirajte električara ili servisera za satelitske antene da isključi i razmontira ovu osetljivu opremu. U zavisnosti od tipa konstrukcije i dimenzija antene može biti potrebno pakovanje u transportni sanduk, koje vam može obezbediti vaša selidbena kompanija.

CD-ovi, Kasete i Ploče

CD-ove nikada ne slažite horizontalno, već ih uspravite na ivicu, na sloj zgužvanog papira. Obezbedite ih na oba kraja, umetanjem velikih knjiga sa tvrdim koricama ili nekoliko ukrojenih komada kartona. Završite sloj zgužvanim papirom. Obeležite sadržaj kutije sa „LOMLJIVO“.

 • Kasete treba staviti u kutije za kasete i zasebno ih umotati u zgužvani papir. Kasete bez kutija umotajte u nekoliko slojeva zgužvanog papira i složite ih vertikalno ili horizontalno.
 • Ako ploče nisu u svojim omotima, umotajte ih zasebno u svilenu hartiju ili plastičnu foliju da biste ih zaštitili od grebanja. Ploče su teške i zbog toga ih treba pakovati u male kartonske kutije.

Knjige

Upakujte knjige približno iste veličine zajedno, u male kartonske kutije za knjige.

 • Upakujte knjige horizontalno, ili vertikalno sa riknom usmerenom ka dnu kartonske kutije. Ne pakujte knjige sa riknom usmerenom nagore, jer lepak poveza može da se odvoji.
 • Skupe knjige ili knjige od sentimentalne vrednosti treba zasebno umotati pre pakovanja.

Fotografije

Porodične fotografije, snimke, slajdove i negative ne treba pakovati zajedno sa ostalom kućom imovinom, već u zasebne kartonske kutije (Savet: ako se selite u sredinu sa veoma toplim ili vlažnim klimatskim uslovima, uverite se da je skladišni prostor zaštićen od spoljnih uticaja).

 • Zaštitite uramljenje fotografije oblaganjem i postavljanjem, i složite ih uspravno u kartonskoj kutiji. Obeležite kartonske kutije radi lakšeg raspoznavanja.
 • Ako je moguće, nezamenljive predmete ponesite sa sobom.

Veštačko Cveće

Veštačko cveće treba zapakovati u zasebne kartonske kutije. Umotajte pažljivo u plastičnu foliju ili papirne ubruse. Ako je moguće, fiksirajte osnovu svake veštačke biljke za dno kartonske kutije da biste sprečili pomeranje. Obeležite kartonsku kutiju sa „LOMLJIVO – OVA STRANA PREMA GORE“.

Postolja Lampi

Nakon što skinete sijalicu i nosač abažura, umotajte postolje lampe, nosač abažura i sijalicu zasebno u papir. Stavite ih zajedno u kartonsku kutiju i popunite prazan prostor zgužvanim papirom.

Abažuri za Lampe

Nikada ne umotavajte abažure u novinski papir, jer će štamparska boja ostaviti tragove. Umesto toga, pažljivo umotajte svaki abažur u tri ili četiri lista papira, jastučnicu ili veliki tanki peškir.

 • Koristite čvrstu kartonsku kutiju veću najmanje pet centimetara sa svake strane od najvećeg abažura. Napravite zaštitni sloj od čistog zgužvanog papira na dnu kutije, ali ne i oko abažura. Manje abažure možete da stavite unutar većih, ali bez direktnog međusobnog kontakta. Svilene abažure treba upakovati u zasebnu kartonsku kutiju da bi se izbeglo oštećenje svile.
 • Ne pakujte druge predmete sa abažurima. Obeležite kartonske kutije „ABAŽURI – LOMLJIVO – OVA STRANA PREMA GORE“

Lusteri i Stakleni Abažuri

Najbolje je da vaš konsultant za selidbe upakuje velike mozaične ili druge staklene abažuje i lustere u transportni sanduk.

Staklene Površine Stolova, Mermerne Ploče, Velika Ogledala, Slike, Statue i Velike Vaze

Najbolje je konsultovati vašeg konsultanta za selidbe oko posebnih kartonskih kutija izrađenih po meri i transportnih sanduka za predmete ovog tipa. Nikada ne treba dozvoliti da papir dodiruje površinu uljane slike!

Tepisi

Tepihe ostavite na podu, za njih će se pobrinuti radnici selidbene kompanije.

 • Možda ćete želeti da razmotrite stručno hemijsko čišćenje vaših tepiha pre selidbe – dobićete ih iz perionice umotane, urolane i spremne za transport.
 • Tepihe treba utovariti poslednje i istovariti prve, da bi nameštaj pri iznošenju sa kamiona privremeno mogao da se osloni na njih.

Komoda za Televizor/ Ormar za Audio Uređaje

Demontirajte staklena vrata ako je moguće i upakujte ih u kartonsku kutiju za staklo.

Nameštaj

Radnici selidbene kompanije će umotati velike, tapacirane predmete u zaštitnu plastičnu foliju.

 • Prethodno se konsultujte oko kožnog nameštaja sa vašim konsultantima za selidbu.
 • Uglovi stolova se mogu zaštititi kartonom.
 • Možda ćete želeti da razmotrite pakovanje jastuka sa troseda u velike kutije.

Klavir

Kvalifikovani tehničar treba da obavi pripremu selidbe koncertnog ili polukoncertnog klavira.

 • Za selidbu vertikalnih tipova klavira (klavičembalo, pijanino, električni) obično nisu potrebne posebne pripreme. Svi klaviri se obmotavaju zaštitnim materijalom radi bezbednosti površina.
 • Planirajte da naštimujete klavir u vašem novom domu.

Sto za Bilijar

Za rastavljanje i pakovanje stola za bilijar u transportni sanduk treba da se pobrine treća strana. Ako je moguće, kontaktirajte dobavljača za pomoć.

 • Preporučujemo pakovanje u transportni sanduk.
 • Moraćete da organizujete raspakivanje, sastavljanje i nivelisanje stola za bilijar u vašem novom domu.
WHAT OUR CUSTOMERS SAY...
Moving Company Review

Pažnja i ažurnost koja je posvećena našim potrebama je neverovatna. Pozvali smo ih u jutro i već u toku dana predstavnik kompanije je bio kod nas!

Read more testimonials By Robert S of Cambridge, MA