Dan Selidbe

Dan selidbe je jedan od najvažnijih dana u vašem životu, i da biste bili spremni za sve što sledi, važno je imati detaljno isplaniran spisak. Spisak za selidbu je osmišljen kako bi vam pomogao da završite sve poslove i detalje pre nego što kamion stigne. Evo nekoliko koraka koje treba da obavite kako biste bili spremni za dan selidbe:

Napravite Spisak
  • Pre selidbe, važno je da napravite spisak planiranih stvari i da sve to blagovremeno uradite. To će vam omogućiti da budete kod kuće kada kamion stigne kako biste mogli da odgovorite na pitanja vozača i rešite eventualne nedoumice.
Označite Predmete Koje ne Želite da Budu Utovareni
  • Jasno označite i izdvojite sve predmete koje ne želite da budu utovareni. To će vozaču dati jasne smernice i osigurati da se vaše stvari pakuju onako kako želite.

Čuvajte važne dokumente
  • Pazite da važni dokumenti u vezi sa selidbom budu odvojeni i ne budu spakovani zajedno sa ostalim stvarima. To će vam olakšati pristup dokumentima kada budu potrebni tokom selidbe.

Prateći ove korake i koristeći spisak za selidbu, možete biti sigurni da ste spremni za dan selidbe i da će sve proći što je moguće glađe.

Priprema za selidbu zahteva posebnu pažnju prema potrebama dece i bezbednosti u domu. Evo nekoliko koraka kako da se pripremite za selidbu s decom:

Spakujte posebno stvari za decu
  • Deca bi trebalo da spakuju kutiju sa svojim „posebnim“ stvarima. Obezbedite da pakeri znaju za ovu kutiju kako bi je istovarili među prvima. Tako će deca imati svoje omiljene stvari na dohvat ruke odmah po dolasku u novi dom.
Organizacija za vreme pakovanja
  • Razmislite o tome da angažujete pomoć za čuvanje dece (i kućnih ljubimaca) dok se obavlja pakovanje i utovar. Važno je da deca budu kod kuće tokom procesa selidbe, posebno mlađa deca koja treba da razumeju šta se dešava i gde idu njihove stvari.
Raščistite prolaze
  • Pre dolaska radnika za selidbu, osigurajte da su prolazi u vašem domu jasni i bezbedni. To uključuje uklanjanje prepreka, premestanje biljaka u saksijama i žardinjere sa prednjeg trema, uklanjanje tepiha i drugih predmeta koji bi mogli ometati radnike prilikom utovara.

Pažljiva priprema u vezi sa decom i organizacija prostora u domu će olakšati proces selidbe i učiniti ga sigurnijim za sve uključene.

Spisak posebnih predmeta

Kada predstavnik kompanije za selidbu stigne, obavezno mu ukažite na predmete koji su vam najvažniji. Iako će svi vaši predmeti biti tretirani na profesionalan način, izdvojite trenutak da naglasite predmete koji su vam najbitniji.

Označite kutije koje želite da se prvo istovare. To mogu biti kutije s kuhinjskim priborom, predmetima iz kupatila ili dečjim igračkama.

Pre polaska kamiona

Pre potpisa bilo kakvih dokumenata, uverite se da ste potpuno razumeli sve što potpisujete. Ako postoji bilo kakva nejasnoća, obratite se koordinatoru za dodatna objašnjenja.

Dajte vozaču sve podatke za odredište. Zabeležite sve relevantne informacije koje vozač može pružiti, kao što su broj mobilnog telefona i podaci za sistem praćenja vozila. U slučaju promena, bićete odmah obavešteni.

Pokušajte saznati što više detalja pre nego što vozilo napusti vaš dom. Vozač vam može dati okvirno vreme dostave, ali imajte na umu da to može biti promenljivo zbog različitih faktora. 

Pre nego što vozač krene, poslednji put pregledajte vaš dom. Proverite sve ormane, police, garažu, potkrovlje, ostave, stepenice, zidove i ostala skrivena mesta. Važno je da ništa važno ne ostane zaboravljeno dok je kamion još uvek tu.

Allied-ov spisak za dan selidbe

Naša spisak za dan selidbe vam je dostupan kako biste se detaljno pripremili za vaš veliki dan. Svaki korak koji preduzmete da pripremite prostor za radnike naše kompanije praviće veliku razliku tokom procesa selidbe. Iako može delovati jednostavno, upotreba Allied spiska značajno olakšava ovaj kompleksan proces, čineći selidbu mnogo jednostavnijom i efikasnijom. Uz naš spisak, možete biti sigurni da ništa neće biti prepušteno slučaju, a selidba će proteći glatko i bez stresa.

TRAŽITE BESPLATNU PONUDU ODMAH!

Unesite adresu i potvrdite je u padajućoj listi ponuđenih predloga.

Unesite adresu i potvrdite je u padajućoj listi ponuđenih predloga.

Ili pozovite kako biste dobili besplatnu ponudu!