Call +381658748711 to get a free moving quote!
or fill out the form below...
  • DD slash MM slash YYYY

Selidba Vašeg Vina

Selidba Vašeg Vina

Svakom somelijeru ili nekome ko povremeno uzme gutljaj, vino je važan faktor. Kada se seli vino, važno je poznavati odgovarajući način rukovanja u toku transporta. Selidbom vina na odgovarajući način, vino će biti zaštićeno, i moći ćete da uživate u njemu u svom novom domu.

Kolekcije vina mogu predstavljati pozamašnu investiciju. Prvo što morate da utvrdite jeste ukupna trenutna vrednost kolekcije. Kada sa tim završite, možete da odlučite da li da ga pošaljete u klasičnom teretnom vozilu profesionalne špediterske kompanije, ili u klimatizovanom vozilu.

Saveti za Selidbu Vina: Dopremiti ga Tamo!

Profesionalne selidbene kompanije su dobro opremljene za pošiljke vina. Ako selite vašu kolekciju u letnjim ili zimskim mesecima, kada temperature mogu biti ekstremne, možda ćete želeti da razmotrite procenu koja obuhvata selidbu u klimatizovanom vozilu. Konsultujte stručnjaka za procenu koji dolazi u vaš dom zbog pitanja raspoloživosti i troškova.

Utvrdite Vrednost Vaše Kolekcije

Pre selidbe vina, vaša dragocena kolekcija treba da dobije stručnu procenu. Najbolji način da nađete stručnjaka za procenu jeste da kontaktirate lokalnog distributera vrhunskih vina, ili vinariju. Oni bi trebalo da mogu da vam pomognu.

Ako imate manju kolekciju, preporučljivo je da je preselite vašim automobilom. Ovo će vam omogućiti kontrolu temperature.

Saveti za Selidbu Vina: Pakovanje

Posebne mere zaštite će biti preduzete pri pakovanju vina. Profesionalne selidbene kompanije su kvalifikovane da korektno upakuju boce. Ako samostalno pakujete vino, možda ćete želeti da razmotrite nabavku kutija za pakovanje boca koje se koriste za transport vina redovnom avionskom linijom. Ove kutije su napravljene od stiropora ili talasastog kartona i pružaju dobru zaštitu. Možete ih kupiti u lokalnim prodavnicama koje prodaju vino.

Zapamtite da upakujete vino položeno na stranu, na isti način kako bi bilo skladišteno i u vašem domu.

Uprkos najstrožoj opreznosti pri pakovanju i transportu mogući su potresi boca. Vino će se mućkati unutar boce tokom selidbe. Prerano otvaranje može rezultovati u gubitku na ukusu. Dozvolite bocama da miruju 7 dana pre otvaranja.

Kompanija Allied je sastavila savete za selidbu vina da vam pomogne u transportu vaših boca tokom selidbe. Selidbi vašeg vina – samostalno ili uz pomoć profesionalaca – treba pristupiti oprezno. Da biste sačuvali svoje boce, važno je da obratite pažnju na prethodno navedene savete za selidbu vina. Bez obzira da li je vino vaša strast ili samo razonoda, vaša kolekcija vina je važna, baš kao i njena pažljiva selidba.

Za više informacija o kolekcijama vina posetite:

WHAT OUR CUSTOMERS SAY...
Moving Company Review

Pažnja i ažurnost koja je posvećena našim potrebama je neverovatna. Pozvali smo ih u jutro i već u toku dana predstavnik kompanije je bio kod nas!

Read more testimonials By Robert S of Cambridge, MA