Selidba sa Kućnim Ljubimcima

Selidba sa kućnim ljubimcima zahteva posebnu pažnju i brigu kako bi se osigurala njihova dobrobit tokom procesa selidbe. Razumevanje potreba vaših ljubimaca i pravilno planiranje mogu značajno smanjiti stres kako za njih, tako i za vas. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste olakšali selidbu sa svojim ljubimcima:

 • Provera zdravstvenog stanja: Pre selidbe, važno je da proverite zdravstveno stanje svojih ljubimaca i preduzmete potrebne korake kako biste osigurali da su zdravi i spremni za put.
 • Priprema: Pripremite svoje ljubimce za selidbu postepeno, navikavajući ih na transporter ili putničku kutiju, posebno ako nisu navikli na putovanja.
 • Identifikacija: Obezbedite da vaši ljubimci imaju mikročipove ili identifikacione oznake kako biste ih mogli identifikovati u slučaju da se izgube tokom selidbe.
 • Plan putovanja: Napravite detaljan plan putovanja sa svojim ljubimcima u vidu, uključujući redovne pauze za odmor, hranjenje i obavljanje fizioloških potreba.
 • Osiguranje udobnosti: Obezbedite udobnost svojim ljubimcima tokom putovanja pružajući im poznate igračke, jastuke ili pokrivače kako bi se osećali sigurno i opušteno.
 • Prilagođavanje na novu sredinu: Po dolasku u novi dom, omogućite svojim ljubimcima vreme da se prilagode novoj sredini pružajući im poznate predmete i postepeno uvodeći ih u nove prostorije.

Sa pravilnim planiranjem i pažnjom, selidba sa kućnim ljubimcima može biti pozitivno iskustvo za sve uključene.

Saveti za Selidbu sa Kućnim Ljubimcima: Putovanje Automobilom

Pri selidbi sa kućnim ljubimcima putem automobila, važno je preduzeti odgovarajuće korake kako biste osigurali udobnost i sigurnost vaših ljubimaca tokom puta. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da olakšate putovanje sa vašim ljubimcima:

 • Veterinarski pregled: Pre puta, obavezno zakažite pregled kod veterinara kako biste osigurali da su vaši ljubimci zdravi za put. Ponesite sa sobom kopije zdravstvenih kartona i evidenciju o vakcinaciji.
 • Navikavanje na putovanje: Ako vaši ljubimci nisu navikli na putovanje automobilom, postepeno ih navikavajte tako što ćete ih voditi na kratke vožnje po komšiluku kako bi se adaptirali.
 • Ishrana i voda: Ne hranite svoje ljubimce sedam sati pre puta, ali im obezbedite svežu vodu. Pravite česte pauze tokom vožnje kako biste im omogućili šetnju i osveženje.
 • Provera hotela: Ako planirate prenoćište u hotelu, proverite unapred da li hotel dozvoljava smeštaj kućnih ljubimaca i rezervišite sobu koja je prikladna za njihov boravak.
 • Bezbednost u automobilu: Nikada ne ostavljajte svoje ljubimce same u automobilu, čak ni na kratko vreme. Ovo može biti opasno po njihovo zdravlje i dobrobit.
 • Ptice i mali ljubimci: Ptice i mali kućni ljubimci poput hrčaka mogu putovati u svojim kavezima, ali je važno obezbediti stabilno postavljanje kaveza sa dobrom ventilacijom i minimalnim kretanjem tokom vožnje.

Prateći ove savete, putovanje sa kućnim ljubimcima će biti sigurno i udobno kako za njih, tako i za vas.

Saveti za Selidbu sa Kućnim Ljubimcima: Put Avionom

Kada planirate selidbu sa kućnim ljubimcima avionom, važno je unapred kontaktirati avio kompaniju kako biste se informisali o propisima i uslugama koje nude:

 • Direktan let: Razmotrite opciju direktog leta kako biste smanjili vreme tokom kojeg će vaš ljubimac biti zatvoren. Odaberite prenosivi transporter za avion koji je dovoljno prostran da omogući vašem ljubimcu da ustane i pomera se tokom leta.
 • Navikavanje na transporter: Dozvolite svom ljubimcu da se postepeno navikne na transporter pre putovanja kako bi se osećao što udobnije tokom leta.
 • Obeležavanje transportera: Obeležite transporter natpisom „Živa Životinja“ i navedite ime vašeg ljubimca, novu adresu i broj telefona, kao i eventualne posebne instrukcije koje bi mogle biti važne za osoblje aviona.
 • Potvrda ukrcavanja: Nakon što se ukrcate na let, zatražite od stjuardese da potvrdi da je vaš ljubimac takođe uspešno ukrcan i da su sve pripreme za njegov komfor tokom leta obezbeđene.

Selidba sa kućnim ljubimcima ne mora biti stresno iskustvo. Uz savete Allied-a za selidbu sa kućnim ljubimcima, vi i vaš ljubimac možete bezbrižno uživati u selidbi. Važno je da bezbednost i dobrobit vašeg ljubimca budu prioritet tokom celog procesa selidbe.

Resursi za Selidbu sa Kućnim Ljubimcima

Sledeći linkovi nisu odobreni od strane kompanije Allied Pickfords niti su povezani sa kompanijom Allied Pickfords.

The Independent Pet and Animal Transportation Assoc. Intl., Inc.
www.ipata.com

Pet Hotel and Travel
www.pet-hotel-and-travel.com

Pet Community
www.petswelcome.com

Pet Care
www.healthypet.com

TRAŽITE BESPLATNU PONUDU ODMAH!

Unesite adresu i potvrdite je u padajućoj listi ponuđenih predloga.

Unesite adresu i potvrdite je u padajućoj listi ponuđenih predloga.

Ili pozovite kako biste dobili besplatnu ponudu!